ໃນແຕ່ລະມື້ທີມງານຊ່ວຍເຫຼືອທີ່ຂັບເຄື່ອນໂດຍອາສາສະໝັກຂອງພວກເຮົາໄດ້ຮັບຄໍາຮ້ອງຂໍຫຼາຍພັນຄໍາຈາກຜູ້ໃຊ້ຂອງພວກເຮົາເພື່ອຊ່ວຍໃຫ້ເຂົາເຈົ້າເຊື່ອງເຂົາເຈົ້າ ເຫັນຄັ້ງສຸດທ້າຍ ເວລາ. ພວກເຮົາຮູ້ວ່າມັນເປັນສິ່ງສໍາຄັນ, ແລະໄດ້ເຮັດວຽກຢ່າງໜັກເພື່ອໃຫ້ຄຸນສົມບັດນີ້ຖືກຕ້ອງ. ພວກເຮົາຕ້ອງການໃຫ້ແນ່ໃຈວ່າຜູ້ໃຊ້ Telegram ຈະມີຄວາມແມ່ນຍໍາແລະຄວາມຍືດຫຍຸ່ນທີ່ບໍ່ເຄີຍມີມາກ່ອນ, ໂດຍບໍ່ມີການຊື້ຂາຍປົກກະຕິ.
ເລີ່ມຕົ້ນໃນມື້ນີ້, ທ່ານສາມາດກໍານົດ ແທ້ ຜູ້ທີ່ຈະເຫັນເວລາສຸດທ້າຍຂອງເຈົ້າຢູ່ໃນທັງສອງຂອງພວກເຮົາ iOS and Android ແອັບ. ທ່ານສາມາດເລືອກລະຫວ່າງສາມທາງເລືອກພື້ນຖານ ("ທຸກຄົນ", "ການຕິດຕໍ່ຂອງຂ້ອຍ" ແລະ "ບໍ່ມີໃຜ") ແລະເພີ່ມ. any ຈໍານວນຂອງຂໍ້ຍົກເວັ້ນເຂົ້າໄປໃນ “ແບ່ງປັນກັບ…” and “ບໍ່ເຄີຍແບ່ງປັນກັບ…” ພາກສ່ວນ.
ຕົວຢ່າງ, ວິທີນີ້ເຈົ້າສາມາດເຮັດໃຫ້ເວລາສຸດທ້າຍຂອງເຈົ້າມີໃຫ້ກັບທຸກຄົນແຕ່ເຈົ້ານາຍຂອງເຈົ້າ, ຫຼືບໍ່ມີໃຜຍົກເວັ້ນຄູ່ສົມລົດຂອງເຈົ້າ (ຫຼືໃນທາງກັບກັນ, ມັນຂຶ້ນກັບເຈົ້າ). ຖ້າທ່ານຕ້ອງການແບ່ງປັນເວລາທີ່ເຫັນຫຼ້າສຸດຂອງທ່ານກັບຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງທ່ານບວກກັບສະມາຊິກຂອງບາງກຸ່ມທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບການເຮັດວຽກທີ່ທ່ານມີ, ທ່ານສາມາດເຮັດມັນໄດ້ໂດຍການແຕະສອງສາມຄັ້ງ. ນີ້ເຮັດໃຫ້ການປະສົມປະສານນັບບໍ່ຖ້ວນທີ່ເປັນໄປໄດ້.
ເພື່ອເຮັດໃຫ້ສິ່ງຕ່າງໆມີຄວາມຍຸຕິທຳ, ທ່ານຈະບໍ່ເຫັນເວລາທີ່ເຫັນຫຼ້າສຸດສຳລັບຄົນທີ່ທ່ານບໍ່ໄດ້ແບ່ງປັນຂອງຕົນເອງ. ນັ້ນແມ່ນເຫດຜົນທີ່ວ່າມັນເປັນສິ່ງສໍາຄັນທີ່ຈະມີການຄວບຄຸມ granular - ຄວາມແມ່ນຍໍາຂອງ Telegram ຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານຫຼີກເວັ້ນທາງເລືອກທີ່ຍາກ. ຍົກຕົວຢ່າງ, ທ່ານບໍ່ ຈຳ ເປັນຕ້ອງເລືອກລະຫວ່າງການເຊື່ອງ Last Seen ຂອງທ່ານຈາກເຈົ້ານາຍຂອງທ່ານແລະສາມາດຮູ້ເວລາທີ່ເພື່ອນທີ່ດີທີ່ສຸດຂອງທ່ານ online. ທ່ານສາມາດມີທັງສອງ.
ແນ່ນອນ, ການຂາດເວລາທີ່ເຫັນຫຼ້າສຸດເຮັດໃຫ້ມັນຍາກທີ່ຈະຮູ້ວ່າບຸກຄົນທີ່ທ່ານກໍາລັງຈະຕິດຕໍ່ແມ່ນຜູ້ໃຊ້ປົກກະຕິຂອງ Telegram ແລະຈະສາມາດອ່ານຂໍ້ຄວາມຂອງທ່ານໄດ້. ນັ້ນແມ່ນເຫດຜົນທີ່ວ່າເຖິງແມ່ນວ່າເວລາທີ່ເຫັນສຸດທ້າຍທີ່ແນ່ນອນຈະຖືກເຊື່ອງໄວ້, ເຈົ້າຍັງຈະເຫັນ ຄ່າປະມານ, ເຊັ່ນ "ເຫັນຄັ້ງສຸດທ້າຍໃນໄວ້ໆນີ້" (ເຊັ່ນ ຈາກ 1 ນາທີກ່ອນຫາປະມານ 3 ມື້ຜ່ານມາ) ຫຼື "ເຫັນຄັ້ງສຸດທ້າຍໃນເດືອນຫນຶ່ງ".ນີ້ຊ່ວຍປ້ອງກັນຜູ້ຕິດຕາມ, ແຕ່ຊ່ວຍໃຫ້ເຂົ້າໃຈວ່າຄົນນັ້ນສາມາດຕິດຕໍ່ໄດ້ໃນ Telegram ຫຼືບໍ່.
ເວົ້າກ່ຽວກັບຜູ້ໃຊ້ທີ່ບໍ່ມີການເຄື່ອນໄຫວ, ພວກເຮົາຈະບໍ່ມີພວກມັນຫຼາຍເກີນໄປໃນໄວໆນີ້. ຕັ້ງແຕ່ມື້ນີ້ເປັນຕົ້ນໄປ, ບັນຊີ Telegram ຈະທໍາລາຍຕົນເອງຫຼັງຈາກ 6 ເດືອນທີ່ບໍ່ມີການເຄື່ອນໄຫວໂດຍຄ່າເລີ່ມຕົ້ນ.
ບໍລິສັດໃຫຍ່ມັກສະສົມຂໍ້ມູນກ່ຽວກັບຜູ້ໃຊ້ຂອງພວກເຂົາແລະເກັບຮັກສາໄວ້ເປັນເວລາທີ່ບໍ່ມີກໍານົດ. Telegram ບໍ່ແມ່ນອົງການການຄ້າແລະພວກເຮົາໃຫ້ຄຸນຄ່າພື້ນທີ່ດິດຂອງພວກເຮົາຢ່າງຫຼວງຫຼາຍ. ປີທີ່ຜ່ານມາພວກເຮົາໄດ້ນໍາສະເຫນີຂໍ້ຄວາມທີ່ທໍາລາຍຕົນເອງ, ມື້ນີ້ພວກເຮົາກໍາລັງເພີ່ມບັນຊີທີ່ທໍາລາຍຕົນເອງ.
ຈາກນີ້ໄປ, ຖ້າທ່ານຢຸດໃຊ້ Telegram ແລະບໍ່ເຂົ້າສູ່ລະບົບຢ່າງຫນ້ອຍ 6 ເດືອນ, ບັນຊີຂອງທ່ານຈະຖືກລຶບອອກພ້ອມກັບຂໍ້ຄວາມ, ມີເດຍ, ຕິດຕໍ່ພົວພັນແລະທຸກໆຂໍ້ມູນອື່ນໆທີ່ທ່ານເກັບໄວ້ໃນຄລາວ Telegram. ທ່ານສາມາດປ່ຽນແປງໄລຍະເວລາທີ່ແນ່ນອນຫຼັງຈາກທີ່ບັນຊີທີ່ບໍ່ມີການເຄື່ອນໄຫວຂອງທ່ານຈະທໍາລາຍຕົນເອງ - ມີທາງເລືອກໃນລະຫວ່າງ 1 ເດືອນຫາ 1 ປີ.

ຄຸນນະສົມບັດໃຫມ່ເຫຼົ່ານີ້ແມ່ນມີຢູ່ແລ້ວໃນຂອງພວກເຮົາ iOS and Android ແອັບ. ຕິດຕາມການອັບເດດທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບຄວາມເປັນສ່ວນຕົວຫຼາຍຂຶ້ນ.
ທີມງານ Telegram,
ວັນທີ 19 ພະຈິກ 2014