2026年10月4日
Telegram Android ဗားရှင်းတွင် သူငယ်ချင်းထံ ဓာတ်ပုံပို့စဉ် ပြင်ဆင်သည့်စာမျက်နှာထဲဝင်ပြီး ဖြတ်လိုက်မိသည်။ ပို့ပြီးမှ လက်ခံသူက ဖြတ်ထားသော ဗားရှင်းကိုသာ ရရှိသည်ကို သတိထားမိပြီး မူရင်းဓာတ်ပုံကို ပြန်ရှာသော်လည်း ဝင်ပေါက်မတွေ့တော့ပါ။ ဤပြဿနာသည် ပုံပျောက်သွားခြင်းမဟုတ်ဘဲ ပို့စဉ် ဖြတ်ထားသော မိတ္တူကို ရွေးချယ်လိုက်ခြင်းဖြစ်ပြီး မူရင်းပုံသည် ဓာတ်ပုံအယ်လ်ဘမ်ထဲတွင် ကျန်ရှိနေဆဲဖြစ်သည်။ အောက်တွင် မူရင်းပုံကို ပြန်လည်ပို့ဆောင်နည်းနှင့် မည်သည့်အခြေအနေများတွင် ပြန်လည်ရယူနိုင်မည်မဟုတ်သည်ကို အဆင့်လိုက် ရှင်းလင်းဖော်ပြထားသည်။
Telegram Android ဗားရှင်း၏ ဓာတ်ပုံပြင်ဆင်မှုသည် သင်ရွေးချယ်လိုက်သော ဓာတ်ပုံမိတ္တူပေါ်တွင်သာ ပြုလုပ်ခြင်းဖြစ်ပြီး ဖြတ်ခြင်း၊ ရေးခြစ်ခြင်း၊ စာထည့်ခြင်းတို့သည် အယ်လ်ဘမ်ထဲရှိ မူရင်းဖိုင်ကို ဖုံးလွှမ်းခြင်းမရှိပါ။ ထို့ကြောင့် ပထမအဆင့်အနေဖြင့် Telegram မှထွက်ပြီး ဖုန်းတွင်ပါရှိသော အယ်လ်ဘမ် သို့မဟုတ် ဖိုင်မန်နေဂျာကိုဖွင့်၍ မူရင်းပုံကို ရှာပါ။
အခြေအနေနှစ်မျိုးကို ခွဲခြားသတိပြုပါ။ အကယ်၍ သင်သည် 「အယ်လ်ဘမ်」မှ ပုံရွေးပြီးပို့ခဲ့ပါက မူရင်းပုံသည် ပုံမှန်အားဖြင့် ကောင်းမွန်နေမည်။ အကယ်၍ သင်သည် Telegram ချတ်ထဲမှ လက်ခံရရှိပြီးသားပုံကို ဖိထားပြီး ပြန်လည်ပို့ဆောင်ကာ ဖြတ်ခဲ့ပါက ဖြတ်လိုက်သည်မှာ ထိုစာတိုထဲရှိပုံဖြစ်ပြီး ဖုန်းအယ်လ်ဘမ်ထဲတွင် သက်ဆိုင်ရာမူရင်းပုံ ရှိချင်မှရှိမည်။ ထို့ကြောင့် ထိုပုံကို ပထမဆုံးလက်ခံရရှိခဲ့သော ချတ်မှတ်တမ်းသို့ ပြန်သွား၍ ရှာရမည်။
မူရင်းပုံ ရှိနေကြောင်း အတည်ပြုပြီးပါက ပြင်ဆင်သည့်စာမျက်နှာထဲ ထပ်မဝင်တော့ဘဲ နောက်တစ်ဆင့်သို့ တိုက်ရိုက်ဆက်သွားပြီး ပြန်လည်ပို့ဆောင်ပါ။
Telegram တွင် သက်ဆိုင်ရာသူနှင့် ချတ်ဝင်းဒိုးသို့ ပြန်သွားပြီး စာရိုက်ကွက်ဘယ်ဘက်ရှိ ပူးတွဲဖိုင်အိုင်ကွန်ကို နှိပ်ကာ 「အယ်လ်ဘမ်」 သို့မဟုတ် 「ဓာတ်ပုံပြခန်း」ကို ရွေးပြီး မူရင်းပုံကို ရွေးပါ။
အဓိကအချက်။ ။ ရွေးပြီးနောက် ပုံ၏ညာဘက်အပေါ်ထောင့်ရှိ ပြင်ဆင်ရေး (ခဲတံ) အိုင်ကွန်ကို မနှိပ်ဘဲ ညာဘက်အောက်ထောင့်ရှိ ပို့ဆောင်ရေးခလုတ်ကို တိုက်ရိုက်နှိပ်ပါ။ ဤနည်းဖြင့် ပို့လိုက်သည်မှာ ဖြတ်ထားခြင်းမရှိသော အပြည့်အစုံပုံဖြစ်သည်။
အကယ်၍ သင်သည် လက်ခံသူကို ချုံ့ထားသောဗားရှင်းမဟုတ်ဘဲ အရည်အသွေးမြင့် မူရင်းပုံကို မြင်စေလိုပါက ပုံရွေးပြီးနောက် အပေါ်ဘက် သို့မဟုတ် အောက်ဘက်ရှိ 「ဖိုင်အဖြစ်ပို့ဆောင်ရန်」 ရွေးချယ်မှုကို နှိပ်နိုင်သည် (ဗားရှင်းအလိုက် တည်နေရာ အနည်းငယ်ကွာခြားနိုင်ပြီး များသောအားဖြင့် ပုံရွေးပြီးနောက် မီနူးထဲတွင် ရှိသည်)။ ဖိုင်အဖြစ်ပို့ဆောင်ခြင်းသည် ပြန်လည်ချုံ့ခြင်းမပြုဘဲ ပုံအရည်အသွေးသည် မူရင်းနှင့် တူညီသော်လည်း လက်ခံသူသည် ချတ်ထဲတွင် ဖိုင်ကတ်အဖြစ်မြင်ရပြီး ဖွင့်ကြည့်ရန် လိုအပ်သည်။
ပို့ပြီးသား ဖြတ်ထားသောပုံကို Telegram ထဲတွင် မူရင်းပုံအဖြစ် 「ပြန်လည်ရယူ」နိုင်မည်မဟုတ်ပါ။ အကြောင်းမှာ ဆာဗာနှင့် လက်ခံသူ၏စက်ပစ္စည်းတွင် သိမ်းဆည်းထားသည်မှာ ဖြတ်ထားသောမိတ္တူဖြစ်သည်။ သင်လုပ်နိုင်သည်မှာ မူရင်းပုံကို ထပ်ဆောင်းပို့ဆောင်ခြင်းဖြစ်သည်။
နည်းလမ်း။ ။ ချတ်ထဲတွင် ဖြတ်ထားသောပုံကို ဖိထားပြီး 「ဖျက်ရန်」ကို ရွေးကာ 「လူတိုင်းအတွက်ဖျက်ရန်」ကို အမှန်ခြစ်ပြီး ဖယ်ရှားလိုက်ပါ။ ထို့နောက် အထက်ပါအခန်းတွင်ဖော်ပြသည့်အတိုင်း မူရင်းပုံကို ပြန်လည်ပို့ဆောင်ပါ။ အကယ်၍ လက်ခံသူက မြင်ပြီးသားဖြစ်ပါက ဖျက်ခြင်းသည် နားလည်မှုလွဲမှားမှုကို လျှော့ချနိုင်သော်လည်း လက်ခံသူမြင်ပြီးသားအကြောင်းအရာကို ပြောင်းလဲနိုင်မည်မဟုတ်ပါ။
အခြားအခြေအနေတစ်ခုမှာ သင့်ဖုန်းထဲရှိ မူရင်းပုံကိုလည်း မတော်တဆဖျက်မိခြင်းဖြစ်သည်။ ဤအခါ အယ်လ်ဘမ်၏ 「မကြာသေးမီကဖျက်ထားသည်」ဖိုလ်ဒါကို စစ်ဆေးနိုင်သည်။ Android အမှတ်တံဆိပ်အလိုက် သိမ်းဆည်းကာလ ကွာခြားပြီး များသောအားဖြင့် ရက် ၃၀ ဖြစ်သည်။ အကယ်၍ မူရင်းပုံကို Telegram မှ ဖိုင်အဖြစ် အခြားသူထံ ပို့ဖူးပါက ထိုသူထံမှ ဖိုင်ကို ပြန်လည်ပေးပို့ခိုင်းနိုင်သည်။
မပို့မီ အစမ်းကြည့်ရှုမှုကို အရင်ကြည့်သည့်အလေ့အထ မွေးမြူပါ။ ပြင်ဆင်သည့်စာမျက်နှာထဲတွင် ဖြတ်ပြီးနောက် အပေါ်ဘက်တွင် များသောအားဖြင့် 「ပြန်လည်သတ်မှတ်ရန်」 သို့မဟုတ် ပြန်ပြင်ရေးမြှားရှိပြီး မပို့မီ ဖြတ်သည့်လုပ်ဆောင်ချက်ကို ပြန်ဖျက်ကာ မူရင်းပုံအဖြစ် ပြန်လည်ရယူပြီးမှ ပို့နိုင်သည်။
ထို့အပြင် အရေးကြီးသောဓာတ်ပုံများ ပို့ဆောင်ရာတွင် 「ဖိုင်အဖြစ်ပို့ဆောင်ရန်」ကို ဦးစားပေးအသုံးပြုပါ။ မူရင်းပုံအရည်အသွေးကို ထိန်းသိမ်းနိုင်ပြီး မတော်တဆ ပြင်ဆင်မှုထိခြင်းကိုလည်း ရှောင်ကြဉ်နိုင်သည်။ အကယ်၍ သင်သည် ဖြတ်ပြီးနောက် မူရင်းပုံကို မကြာခဏ ထိန်းသိမ်းလိုပါက ဖုန်းအယ်လ်ဘမ်၏ ပြင်ဆင်ရေးလုပ်ဆောင်ချက်ဖြင့် အရင်မိတ္တူတစ်ခု သိမ်းဆည်းပြီးမှ Telegram သို့ပြန်လာပို့ပါ။ ဤနည်းဖြင့် နှစ်မျိုးလုံးရှိမည်ဖြစ်ပြီး အချင်းချင်း သက်ရောက်မှုမရှိပါ။
နောက်ဆုံးသတိပေးချက်။ ။ ဤဝဘ်ဆိုက်သည် သီးခြားလွတ်လပ်သော အသုံးပြုနည်းလမ်းညွှန်ဝဘ်ဆိုက်ဖြစ်ပြီး Telegram ၏တရားဝင်ဝဘ်ဆိုက် မဟုတ်ပါ။ ကလိုင်းယင့်ကို ဒေါင်းလုဒ်လုပ်လိုပါက telegram.org၊ Google Play သို့မဟုတ် App Store ရှိ တရားဝင်လမ်းကြောင်းများကိုသာ အခြေခံပါ။ မည်သည့်နေရာမှမှန်းမသိသော တပ်ဆင်ဖိုင်များ မတပ်ဆင်ပါနှင့်။