← 使用指南

Telegram Android တွင် ပို့ပြီးသားဓာတ်ပုံ၏ စာသားဖော်ပြချက် ပြင်နည်း

2026年10月4日

Telegram Android တွင် ဓာတ်ပုံပို့ပြီးနောက် ပါလာသော စာသားဖော်ပြချက်ကို လုံးဝပြင်လို့မရဘူးဆိုတာ မဟုတ်ပါ။ ပြင်လို့ရမရ၊ ဘယ်လိုပြင်ရဆိုတာ ထိုစာကို ဘယ်လိုချတ်အမျိုးအစားမှာ ပို့ထားလဲ၊ ပို့ပြီးကြာချိန် နှင့် သင့်တွင် သက်ဆိုင်ရာ ခွင့်ပြုချက်ရှိမရှိ အပေါ်မူတည်သည်။ အောက်တွင် အမှန်တကယ်လုပ်ဆောင်ရမည့် အစီအစဉ်အတိုင်း ရှင်းပြထားသည်။

ဤစာကို ပြင်လို့ရမရ အရင်စစ်ပါ

Telegram သည် ပို့ပြီးသားစာများကို ပြင်ဆင်ခြင်းအပေါ် ရှင်းလင်းသော ကန့်သတ်ချက်များ ချမှတ်ထားသည်။ သာမန်စာသားစာများကို ပို့ပြီးနောက် အချိန်တစ်ခုအထိ ပြင်နိုင်သော်လည်း ဓာတ်ပုံပါသော မီဒီယာစာများမှာ မတူပါ။ သင်ပို့သည်မှာ「ဓာတ်ပုံနှင့် စာသားဖော်ပြချက်」ပုံစံဖြစ်ပြီး လက်ရှိ client က မီဒီယာဖော်ပြချက် ပြင်ဆင်ခြင်းကို ပံ့ပိုးထားမှသာ ထိုစာကို ဖိထားကြည့်လျှင် ပြင်ဆင်ရန် ရွေးချယ်စရာ ပေါ်လာမည်။

စစ်ဆေးနည်း - ချတ်ထဲတွင် ထိုဓာတ်ပုံစာကို ဖိထားကြည့်ပါ၊ ပေါ်လာသော မီနူးတွင်「ပြင်ဆင်ရန်」သို့မဟုတ် ခဲတံအိုင်ကွန် ပါမပါ ကြည့်ပါ။ မပါလျှင် ထိုစာသည် လက်ရှိအခြေအနေတွင် စာသားပြင်ဆင်ခြင်းကို မပံ့ပိုးဘူးဟု ဆိုလိုသည်၊ ပြန်ရုပ်သိမ်းပြီး ပြန်ပို့ရမည်။ ထို့အပြင် ဆန့်ကျင်ဘက်လူက「သိမ်းဆည်းခြင်းကို ပိတ်」ထားလျှင် သို့မဟုတ် သင်သည် လျှို့ဝှက်ချတ်တွင် ရှိလျှင် ပြင်ဆင်နိုင်စွမ်းလည်း ထိခိုက်နိုင်သည်။

ပြင်လို့ရသည့်အခါ လုပ်ဆောင်ရမည့် အဆင့်များ

၁။ ဆန့်ကျင်ဘက်လူနှင့် ချတ်ဝင်းဒိုးကို ဖွင့်ပြီး ပို့ပြီးသား ထိုဓာတ်ပုံကို ရှာပါ။

၂။ ဓာတ်ပုံပူဖောင်းကို ဖိထားပြီး မီနူးပေါ်လာသည်အထိ စောင့်ပါ။

၃။「ပြင်ဆင်ရန်」ကို နှိပ်ပါ။ ထိုအခါ စာရိုက်ကွက်ထဲတွင် မူရင်းစာသားဖော်ပြချက် ပါလာမည်။

၄။ စာသားအကြောင်းအရာကို ပြင်ပါ။ သတိပြုရန် - မီဒီယာစာကို ပြင်သည့်အခါ များသောအားဖြင့် စာသားကိုသာ ပြင်နိုင်ပြီး ဓာတ်ပုံကိုယ်တိုင်ကို အစားထိုးလို့ မရပါ။

၅။ မှန်ကန်ကြောင်း အတည်ပြုပြီးနောက် ပို့သည့်ခလုတ်ကို နှိပ်ပါ၊ ဖော်ပြချက် ပြောင်းလဲသွားပြီး ဓာတ်ပုံ မူရင်းအတိုင်း ရှိနေမည်။

ဖိထားပြီးနောက် မီနူးတွင်「မျှဝေရန်」「ပြန်ကြားရန်」「ဖျက်ရန်」သာ ပါပြီး「ပြင်ဆင်ရန်」မပါလျှင် ထိုစာသည် ပြင်ဆင်နိုင်သည့် အတိုင်းအတာကို ကျော်လွန်သွားပြီ သို့မဟုတ် ထိုချတ်အမျိုးအစားက မပံ့ပိုးဘူးဟု ဆိုလိုသည်။

မပြင်နိုင်သည့်အခါ အစားထိုးနည်း

ပြင်ဆင်နိုင်သည့်အချိန် ကျော်လွန်သွားလျှင် သို့မဟုတ် အုပ်စုထဲတွင် ပြင်ဆင်ခွင့်မရှိလျှင် အရိုးရှင်းဆုံးနည်းမှာ ပြန်ရုပ်သိမ်းပြီး ပြန်ပို့ခြင်း ဖြစ်သည်။

ဓာတ်ပုံကို ဖိထားပြီး「ဖျက်ရန်」ကို ရွေးပါ၊ ပေါ်လာသော ဝင်းဒိုးတွင်「ဆန့်ကျင်ဘက်လူအတွက်ပါ ဖျက်ရန်」ကို အမှန်ခြစ်ပြီး ဓာတ်ပုံပြန်ရွေး၊ ဖော်ပြချက်ပြန်ရေးပြီး ပို့ပါ။ ထိုအခါ ဆန့်ကျင်ဘက်လူ မြင်ရသည်မှာ ဖော်ပြချက်မှန်ကန်သော စာအသစ်တစ်ခု ဖြစ်မည်။

ရုပ်သိမ်းသည့် အရာကို ဆန့်ကျင်ဘက်လူ မမြင်စေလိုလျှင် မိမိဘက်မှတ်တမ်းကိုသာ ဖျက်ပြီး ဖော်ပြချက်ဖြည့်စွက်သည့် စာအသစ်တစ်ခု ပြန်ပို့နိုင်သည်၊ သို့သော် ထိုအခါ ချတ်ထဲတွင် သီးခြားစာသားစာတစ်ခု ပိုလာမည်၊ တိုက်ရိုက်ပြင်ဆင်သည်လောက် သန့်ရှင်းမှု မရှိပါ။

မကြာခဏ ကြုံရတတ်သည့် အမှားများ

ပထမ - ပြင်သည်မှာ စာသားဖော်ပြချက်ဖြစ်ပြီး ဓာတ်ပုံ မဟုတ်ပါ။ လူအများက ဓာတ်ပုံပါ တွဲလဲလဲနိုင်သည်ဟု ထင်တတ်သော်လည်း အမှန်တကယ် မရပါ၊ ဓာတ်ပုံလဲလိုလျှင် ပြန်ပို့ရမည်။

ဒုတိယ - အုပ်စုထဲတွင် ပြင်နိုင်မပြင်နိုင် သည် အက်ဒမင်သတ်မှတ်ချက်နှင့် သင့်ကိုယ်ပိုင်ခွင့်ပြုချက်အပေါ် မူတည်သည်၊ သာမန်အဖွဲ့ဝင်များတွင် ပြင်ဆင်ရန် ရွေးချယ်စရာ အမြဲမရှိပါ။

တတိယ - ပြင်ဆင်ပြီးသားစာသည် ဆန့်ကျင်ဘက်လူကို ပြန်အသိပေးမည် မဟုတ်ပါ၊ ဆန့်ကျင်ဘက်လူကိုယ်တိုင် ချတ်ထဲဝင်ကြည့်မှသာ ဖော်ပြချက်အသစ်ကို မြင်ရမည်။

စတုတ္ထ - သင်သည် ဤဆိုက်မှ ပံ့ပိုးထားသော တပ်ဆင်အစီအစဉ်ကို သုံးလျှင် အမှန်တကယ် client မျက်နှာပြင်ကို အခြေခံပါ၊ Telegram တရားဝင်ဗားရှင်းမှာ telegram.org၊ Google Play သို့မဟုတ် App Store မှ ဒေါင်းလုဒ်လုပ်သည့်အတိုင်း ဖြစ်ပြီး ဗားရှင်းအမျိုးမျိုးတွင် မီနူးစာသား အနည်းငယ် ကွာခြားနိုင်သည်။