2026年10月4日
Telegram တွင် စာတစ်စောင်ကို အချိန်သတ်မှတ်ပြီး ပို့ရန် စီစဉ်ထားပြီးနောက် စာသားကို ပြင်ချင်လာတာ သို့မဟုတ် လုံးဝ မပို့တော့ချင်တာ ဖြစ်တတ်ပါတယ်။ အောက်တွင် လုပ်ဆောင်ရမည့် အစီအစဉ်အတိုင်း အချိန်သတ်မှတ်စာ မပို့မီ ပြင်လို့ရလား၊ ဘယ်နေရာမှာ ပြင်ရမလဲ၊ ဘယ်လို ပယ်ဖျက်ရမလဲ နှင့် သတိထားရမည့် အချက်အချို့ကို ရှင်းပြထားပါတယ်။
Telegram ၏ အချိန်သတ်မှတ်ပို့ခြင်းသည် ချတ်စာရိုက်ကွက်၏ ပို့ခလုတ်မှ လာပါသည်။ မိုဘိုင်းတွင် ကြာကြာနှိပ်၍ ဖြစ်စေ၊ ဒက်စ်တော့တွင် ညာဖက်ကလစ်နှိပ်၍ ဖြစ်စေ ပို့ခလုတ်ကို နှိပ်လျှင် 「အချိန်သတ်မှတ်ပို့ရန်」 ရွေးချယ်စရာ ပေါ်လာပြီး အချိန်ရွေးပြီးနောက် စာသည် ပို့ရန်စောင့်ဆိုင်းနေသည့် အခြေအနေသို့ ရောက်ပါသည်။
အဓိကအချက်မှာ အချိန်သတ်မှတ်စာသည် အမှန်တကယ် မပို့မီ သင့်ဘက်ရှိ ပို့ရန်စောင့်ဆိုင်းစာရင်းတွင်သာ ရှိပြီး အခြားသူ မမြင်နိုင်ပါ။ ထို့ကြောင့် ပြင်ဆင်ခြင်းနှင့် ပယ်ဖျက်ခြင်းကို သင့်စက်ပေါ်တွင်သာ လုပ်ဆောင်ရမည်ဖြစ်ပြီး အခြားသူကို အနှောင့်အယှက် မဖြစ်စေပါ။
အကယ်၍ သင်သည် ချန်နယ် သို့မဟုတ် အုပ်စုအတွက် စီမံခန့်ခွဲရေး ဘော့ သို့မဟုတ် ပြင်ပမှ ပို့စ်တင်သည့် ကိရိယာများကို အသုံးပြုနေပါက ထို အချိန်သတ်မှတ်ပို့ခြင်း ယုတ္တိသည် Telegram အက်ပ် ကိုယ်တိုင်၏ လုပ်ဆောင်ချက် မဟုတ်ပါ။ ဤဆောင်းပါးတွင် မဖော်ပြထားပါ၊ ထို ကိရိယာ၏ ကိုယ်ပိုင် လမ်းညွှန်ချက်အတိုင်း ဆောင်ရွက်ပါ။
လက်ရှိတွင် Telegram အက်ပ်သည် 「အချိန်သတ်မှတ်ပြီးသား စာတစ်စောင်ကို တိုက်ရိုက်တည်းဖြတ်ရန်」 ဝင်ပေါက် မပေးထားပါ။ လုပ်ဆောင်နိုင်သည့် နည်းလမ်းမှာ အောက်ပါအတိုင်း ဖြစ်ပါသည်။
၁။ သက်ဆိုင်ရာ ချတ်ကို ဖွင့်ပြီး ပို့ရန်စောင့်ဆိုင်းနေသည့် အခြေအနေဖြင့် ပြသနေသော အချိန်သတ်မှတ်စာကို ရှာပါ (များသောအားဖြင့် နာရီအမှတ်အသား ပါပြီး စီစဉ်ထားသည့် ပို့မည့်အချိန်ကို ပြသပါသည်)။
၂။ ၎င်းကို နှိပ်၍ ဖြစ်စေ ကြာကြာနှိပ်၍ ဖြစ်စေ 「အချိန်သတ်မှတ်ပို့ခြင်းကို ပယ်ဖျက်ရန်」 ကဲ့သို့သော ပယ်ဖျက်သည့် လုပ်ဆောင်ချက်ကို ရွေးပြီး သာမန် မူကြမ်းအဖြစ် ပြန်ထုတ်လိုက် သို့မဟုတ် တိုက်ရိုက်ဖျက်လိုက်ပါ။
၃။ စာရိုက်ကွက်တွင် ပို့လိုသည့် အကြောင်းအရာကို ပြန်ရေးပြီး ပို့ခလုတ်ကို ထပ်မံ ကြာကြာနှိပ် သို့မဟုတ် ညာဖက်ကလစ်နှိပ်၍ အချိန်ပြန်သတ်မှတ်ပြီး ပို့ပါ။
ဆိုလိုသည်မှာ ပြင်ဆင်ခြင်းသည် 「အဟောင်းကို ပယ်ဖျက်ပြီး အသစ်တစ်ခု ပြန်စီစဉ်」 ခြင်းနှင့် အတူတူပါ။ ဤနည်းသည် အဆင့်တစ်ဆင့် ပိုရှိသော်လည်း ပို့လိုက်သည့်အရာသည် သင်နောက်ဆုံးအတည်ပြုထားသည့် စာသား ဖြစ်သည်ကို သေချာစေပါသည်။
သတိပြုရန်။ မတူညီသော ပလက်ဖောင်း (Android၊ iOS၊ ဒက်စ်တော့) အလိုက် ခလုတ်စာသား အနည်းငယ် ကွာခြားနိုင်ပါသည်။ သင့်မျက်နှာပြင်တွင် အမှန်တကယ် ပြသနေသည့် စာသားကို အခြေခံပါ၊ သတ်မှတ်ထားသော အမည်တစ်ခုကို အတင်းမကောက်ပါနှင့်။
ပယ်ဖျက်ရန် ဝင်ပေါက်သည် ပြင်ဆင်သည့်အခါ အသုံးပြုသည့် ဝင်ပေါက်နှင့် အတူတူပါ။
၁။ ထို ချတ်ထဲ ဝင်ပြီး ပို့ရန်စောင့်ဆိုင်းနေသည့် အချိန်သတ်မှတ်စာကို ရှာပါ။
၂။ ထို စာကို မိုဘိုင်းတွင် ကြာကြာနှိပ်၍ ဖြစ်စေ၊ ဒက်စ်တော့တွင် ညာဖက်ကလစ်နှိပ်၍ ဖြစ်စေ နှိပ်ပါ။
၃။ ပေါ်လာသည့် မီနူးတွင် အချိန်သတ်မှတ်ပို့ခြင်းကို ပယ်ဖျက်ရန် ကို ရွေးပါ၊ ဖျက်ရန် ရွေးချယ်စရာ ဖြစ်ပါက ဖျက်ရန် အတည်ပြုပါ။
၄။ ချတ်စာရင်းသို့ ပြန်သွားပြီး ထို ပို့ရန်စောင့်ဆိုင်းနေသည့် အမှတ်အသား ပျောက်သွားသည်ကို အတည်ပြုပါ။
အကယ်၍ သင်သည် ထို ချတ်မှ ထွက်ခွာသွားပြီးဖြစ်ပါက ချတ်ထဲ ပြန်ဝင်ပြီး ရှာနိုင်ပါသည်။ ချတ် ပြောင်းလိုက်ခြင်းကြောင့် အချိန်သတ်မှတ်စာ အလိုအလျောက် ပယ်ဖျက်ခံရမည် မဟုတ်ပါ။
အဖြစ်များသည့် အမှားတစ်ခုမှာ Telegram ကို ပိတ်လိုက် သို့မဟုတ် အကောင့်မှ ထွက်လိုက်လျှင် ပယ်ဖျက်ပြီးသား ဖြစ်မည်ဟု ထင်ခြင်း ဖြစ်ပါသည်။ အမှန်တကယ်တွင် ပို့ရန်စောင့်ဆိုင်းနေသည့် တာဝန်သည် အကောင့်နှင့် ချိတ်ဆက်ထားပြီး ပြန်လည်ဝင်ရောက်ပြီးနောက် ရှိနေနိုင်သေးပါသည်။ ထို့ကြောင့် မပို့မီ အလိုအလျောက် ပယ်ဖျက်ရန် လိုအပ်ပါသည်။
ပထမ။ အချိန်သတ်မှတ်စာသည် သတ်မှတ်ထားသည့် အချိန်ရောက်ပြီး အောင်မြင်စွာ ပို့ပြီးပါက 「မပို့ရသေး」 သဖြင့် ပြန်လည်ပယ်ဖျက် ပြင်ဆင်လို့ မရတော့ပါ။ သာမန်စာ၏ စည်းမျဉ်းအတိုင်း အချိန်အကန့်အသတ်အတွင်း ဖျက်နိုင်သည် သာ ဖြစ်ပါသည်။ ထို့ကြောင့် အကြောင်းအရာ ပြင်ရန် အမြန်လုပ်ဆောင်ပါ။
ဒုတိယ။ စက်များစွာဖြင့် တစ်ချိန်တည်း ဝင်ရောက်ထားချိန်တွင် ပို့ရန်စောင့်ဆိုင်းနေသည့် အချိန်သတ်မှတ်စာသည် သင့်အကောင့်တွင် များသောအားဖြင့် တစ်ပြေးညီ ပြသပါသည်။ သို့သော် ပလက်ဖောင်းတစ်ခုချင်း၏ မျက်နှာပြင် အသေးစိတ် လုံးဝတူညီသည် မဟုတ်ပါ။ လုပ်ဆောင်ချိန်တွင် လက်ရှိစက်ကို အခြေခံပါ။ A စက်တွင် ပယ်ဖျက်ပြီးနောက် B စက်တွင် ရှိနေသေးသည်ဟု မထင်ပါနှင့်။
တတိယ။ ကွန်ရက် မတည်ငြိမ်ချိန်တွင် ပယ်ဖျက်သည့် လုပ်ဆောင်ချက်သည် ချက်ချင်း အသက်မဝင်နိုင်ပါ။ ပယ်ဖျက်ပြီးနောက် ချတ်ထဲ ပြန်စစ်ကြည့်ပြီး လိုအပ်ပါက ထပ်မံကြိုးစားပါ။
စတုတ္ထ။ အရေးကြီးသည့် အကြောင်းအရာ ဖြစ်ပါက အချိန်မီ လုပြီး ပြင်ခြင်းထက် အရင်ပယ်ဖျက်၊ ပြန်တည်းဖြတ်၊ ထို့နောက် အချိန်ပြန်သတ်မှတ်ခြင်းက ပိုမို စိတ်ချရပါသည်။ Telegram အက်ပ်၏ လုပ်ဆောင်ချက်များသည် ဗားရှင်း အပ်ဒိတ်နှင့်အတူ ပြောင်းလဲနိုင်ပါသည်။ အမှန်တကယ် ခလုတ်အမည်များကို သင်လက်ရှိ တင်ထားသည့် ဗားရှင်း၏ မျက်နှာပြင်အတိုင်း သတ်မှတ်ပါ။ အက်ပ်၏ ရင်းမြစ်ကို အတည်ပြုလိုပါက telegram.org၊ Google Play နှင့် App Store ဤတရားဝင် လမ်းကြောင်းသုံးခုကိုသာ ယုံကြည်ပါ။